6 Ekim 2013 Pazar

Muğlanın Meşhur Keşkeğinin En İyi Ve En Lezzetli Tarifi

Keşkek Tarifi

Malzemeler:

  • Yarım kg aşurelik buğday
  • 3 tane iri tavuk budu
  • Tereyağı 150 gr
  • Su
  • Tuz
  • Tavuk bulyon (1 tane)

Yapılışı:

- Yıkanan buğdayı geceden ıslayın.Su buğdayın üstünü kapatacak kadar olsun.
-Tavuğu haşlayın.
-Sabah buğdayın içine tereyağını, tavuk bulyonu ve  haşlanan tavuğun suyunu büyük tencereye koyun. 
KÖZMATİK
-Kaynayınca en küçük ocağa alın ve altını kısın.
-Dibini tutmaması için sık sık karıştırın hatta ocakla tencere arasına teneke parçası veya közmatik  koyun.
-3-4 saat boyunca su çektikçe su ilave ederek pişirin.
-Buğdaylar eriyip muhallebi kıvamına gelince ister kaşığın tersiyle ister blendar'la ezin.
-Haşlanmış tavuk butlarını küçük küçük didip keşkeğin içine koyun.

Sosu:

Keşkek piştikten sonra yerken daha güzel olması için üstüne sos hazırlayın.
Hazırlanışı:
Bir miktar tereyağı ve sıvı yağı tavada ısıtın iyice ısınınca içine biraz tatlı toz biber koyulup ocağın altı kapatılır.

Yukarıda bahsedildiği gibi közmatik ya da teneke parçası kullanarak tencere ve ocak arasına yandaki gibi koyularak keşkeğin dibini tutmaması sağlanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder